Κανάλι της Αγάπης

Στην βορειοδυτική Κέρκυρα, εκεί που το Ιόνιο πέλαγος ανταμώνει με την Αδριατική, υπάρχει ένα αλλοτινό μικρό χωριουδάκι που με τον καιρό έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο με παγκόσμια φήμη και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Βέβαια η περίεργη μορφολογία του εδάφους έχει παίξει σημαντικό ρόλο, μιας και το θέαμα που αντικρίζει ο επισκέπτης, τον κάνει να το ερωτευτεί με την πρώτη ματιά.

Σιδάρι είναι γνωστό από την αρχαία ακόμα Ελλάδα, ενώ έχουν εντοπιστεί ίχνη οικισμού από τη Νεολιθική εποχή που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού.Στην περιοχή κυριαρχούν τρεις αμμώδης παραλίες, στην πλειοψηφία τους οργανωμένες, μα την παράσταση κλέβει το Κανάλι της Αγάπης, γνωστό ως «Canal d’ Αmour».

Το Κανάλι της Αγάπης στο Σιδάρι αποτελείτε από μια σειρά από βραχώδεις σχηματισμούς που επεκτείνονται στην θάλασσα, δημιουργώντας μερικούς μικρούς κολπίσκους που μπορείς να τους φθάσεις με δρομάκια και σκαλοπάτια, ένα είδος καναλιού από κρυστάλλινα νερά. Τα βράχια που σχηματίζουν το Κανάλι , λόγω της εύθραυστης σύνθεσης τους, επέτρεψαν με το πέρασμα του χρόνου στην θάλασσα, αλλά βασικά στην διαβρωτική δράση του ανέμου, να τα κάνει “αυλακωτά”, σκάβοντας έτσι το κανάλι από κάτω.

Πρόκειται για ένα φυσικό αριστουργηματικό πέρασμα το οποίο δημιουργήθηκε από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα στους βράχους από ψαμμίτη. Μάλιστα η γύρω θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με αποθέματα αργίλου, ενώ της αποδίδονται αρκετές αποτοξινωτικές και ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες. Τα λευκά σμιλεμένα αργιλώδη βράχια που θαρρείς ότι αναδύονται μέσα από τη θάλασσα, δημιουργούν ένα μοναδικό εντυπωσιακό κανάλι που αποτελεί μια από τις πιο γνωστές εικόνες ολόκληρου του νησιού.

Σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε ένα ωραίο μπάνιο με μάσκα και βατραχοπέδιλα για να ανακαλύψετε όλες τις σπηλιές που βρίσκονται κατά μήκος του καναλιού. Το όνομα ‘Κανάλι της Αγάπης’ προέρχεται από ένα μύθο που έλεγε ότι τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν από άκρη σε άκρη θα μείνουν για πάντα ερωτευμένα.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κανάλι της Αγάπης, Σιδάρι, Κερκυρα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης