Οι πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κέρκυρα.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κέρκυρα.

Παραλίες στην Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας, στην Αδριατική Θάλασσα, μόνο στο ανατολικό τμήμα της Ιταλίας και νοτιοδυτικά της Αλβανίας. Το νησί της Κέρκυρας είναι τουριστικό μέρος με πολλά βουνά, πάνω από 200 χιλιόμετρα ακτογραμμής, πολλή ηλιοφάνεια, ωραίες παραλίες με βότσαλα και άμμο, καταπράσινα ελαιόδεντρα και καθαρό μπλε θαλασσινό νερό.

Ο Οδηγός Παραλίας Κέρκυρας περιλαμβάνει πληροφορίες για πολλές δημόσιες, οργανωμένες, απομονωμένες και ιδιωτικές παραλίες, χωρισμένες ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο. Οι παραλίες της Κέρκυρας είναι διάσπαρτες σε όλο το νησί της Κέρκυρας και είναι εύκολα προσβάσιμες. Όλες οι προτεινόμενες παραλίες της Κέρκυρας βρίσκονται στην πρώτη θέση, όχι μόνο στα Ιόνια Νησιά, αλλά και στην Ελλάδα.

Υπάρχουν πολλές υπέροχες παραλίες στο νησί της Κέρκυρας, καθεμία από τις οποίες προσφέρει διαφορετικούς τύπους αξιοθέατων. Υπάρχουν μεγάλες αμμώδεις παραλίες της δυτικής ακτής και οι βοτσαλωτές παραλίες στην ανατολική ακτή που προσελκύουν περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Το θαλασσινό νερό είναι ζεστό στο μεγαλύτερο μέρος του έτους με την πιο κρύα θερμοκρασία της θάλασσας να βρίσκεται περίπου στους 15°C-21°C τον Ιούνιο.

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Ιονίων Νήσων που είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία για την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις, βρίσκονται στην Κέρκυρα. Οι καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας βρίσκονται κυρίως στη δυτική πλευρά του νησιού.

  • Ο Άγιος Στέφανος είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία που βρίσκεται σε ένα γραφικό ψαροχώρι. Η κοσμοπολίτικη παραλία της Γλυφάδας βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμο και beach bars.
Παραλία Άγιος Στέφανος Κέρκυρα | corfugreece.gr

Παραλία Άγιος Στέφανος Κέρκυρα

  • Επίσης, ο Άγιος Γεώργιος είναι μια αμμώδης παραλία με κλαμπ, μπαρ και πολλά ξενοδοχεία. Επιπλέον, η παραλία Κάβος που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης της Κέρκυρας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα νεότερα πλήθη που επισκέπτονται τα ανοιχτά μπαρ μέχρι τις μεγάλες ώρες.
Παραλία Άγιος Γεώργιος Κέρκυρα  |  corfugreece.gr

Παραλία Άγιος Γεώργιος Κέρκυρα

 

  • Τέλος, η Δασσιά είναι μια υπέροχη ακτή, βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, πλήρως οργανωμένη.
Δασσία Κέρκυρα | corfugreece.gr

Δασσία Κέρκυρα

 

Τα Ιόνια Νησιά της Ελλάδας είναι γνωστά για τις εξωτικές παραλίες τους. Η Κέρκυρα, ειδικότερα, έχει μια εκπληκτική ακτογραμμή. Υπάρχουν επίσης μερικά ξενοδοχεία 5 αστέρων και βίλες προς ενοικίαση που έχουν τις δικές τους ιδιωτικές παραλίες, κυρίως στην ανατολική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας.

Τέλος, η Κέρκυρα μπορεί να φημίζεται για τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της, για τα πέτρινα καντούνια, τις παραδόσεις και τις φιλαρμονικές της, όμως ο«κρυμμένος» θησαυρός για το νησί, είναι οι νοτιοδυτικές παραλίες. Μπορεί να μην διαφημίζονται στους τουριστικούς οδηγούς, αλλά γι’αυτόν που θα τις επισκεφτεί θα του μείνουν αξέχαστες.