Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα είναι ένα γραφικό ελληνικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου πίσω από την Κεφαλονιά, γνωστή ως το σμαραγδένιο νησί, επειδή είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά υπάρχουν πολλά ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία στο νησί, Ορθόδοξοι Καθεδρικοί ναοί και μοναστήρια. Επιπλέον, η  Κέρκυρα διαθέτει πληθώρα ιστορικών χώρων, ιδιαίτερα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής δομής και κάστρων  που έχουν διατηρηθεί τέλεια μέχρι σήμερα. Αυτό μας αποδεικνύει ότι η Ιταλία είχε ιδιαίτερη επιρροή στη ζωή του νησιού.

Το ελληνικό όνομα του νησιού είναι Κέρκυρα, το οποίο προήλθε αφού ο Ποσειδώνας ερωτεύτηκε την όμορφη νύμφη, Κόρκυρα. Το όνομά της προσφέρθηκε από τον Ποσειδώνα στο νησί, το οποίο σταδιακά μετονομάστηκε σε Κέρκυρα..

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και ρομαντικά μέρη σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα τέλειο παράδειγμα αρχαίας βενετσιάνικης και Βυζαντινής Τέχνης που μας συναρπάζει με τα μικρά δρομάκια και τα πανοραμικά σημεία της . Περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα, η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι κλειστή ανάμεσα στα δύο αρχαία φρούρια και αυτό είχε ως συνέπεια τον αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού. Όλα αυτά τα σπίτια, το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν χτιστεί από τοπικές πέτρες, με ξύλινες σοφίτες και χειροποίητα πλακάκια. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος της οροσειράς της Κέρκυρας μετατρέπεται σε ένα όμορφο δημόσιο πάρκο γεμάτο δέντρα και καθίσματα, ενώ ένα μικρό μέρος της οροσειράς φιλοξενεί ακόμα το παλιό αγγλικό Γήπεδο. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας είναι τα εξής:

-Κατά μήκος της δυτικής πλευράς της οροσειράς υπάρχει επίσης ένα θαυμάσιο κτίριο που μας θυμίζει την παλιά γαλλική κατοχή: το Λιστόν.

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας. Λιστόν  -  Κέρκυρα
Λιστόν – Κέρκυρα

-Λόγω της αρχαίας αγγλικής κυριαρχίας, κοντά στην οροπέδιο, στη βόρεια πλευρά, υπάρχει, επίσης, το Βασιλικό Παλάτι της Κέρκυρας, χτισμένο στο 1820 από τον G. Whithmore Army General.  Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί αρχικά από την αγγλική και στη συνέχεια από την Ελληνική Βασιλική οικογένεια, όπου σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Ασιατικών Τεχνών, το ιστορικό αρχείο και την αρχή Κλασικών κειμηλίων της Κέρκυρας.

  Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας. Βασιλικό Παλάτι  - Κέρκυρα,  χτισμένο στο 1820
Βασιλικό Παλάτι – Κέρκυρα

Πύργος της Κασσιόπης βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στα βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, με θέα στο λιμάνι. Ο πύργος χτίστηκε για να προστατεύσει την πόλη και το λιμάνι της από τις επιθέσεις των εχθρών και τις πειρατικές επιδρομές. Χρονολογείται στα μέσα του 12ου αιώνα και έχει κάποια ρωμαϊκά και βυζαντινά θεμέλια. Δυστυχώς, ο πύργος υπέστη σοβαρές ζημιές από τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, τον 14ο αιώνα.

Χρονολογείται στα μέσα του 12ου αιώνα και έχει κάποια ρωμαϊκά και βυζαντινά θεμέλια
Ο Πύργος της Κασσιόπης – Κέρκυρα

Ναός της Αρτέμιδος είναι ένας δωρικός ναός που βρέθηκε στην Κέρκυρα και ήταν αφιερωμένος στην Άρτεμη. Είναι γνωστός ως ο πρώτος δωρικός ναός που χτίστηκε αποκλειστικά με πέτρα. Θεωρείται, επίσης, το πρώτο κτίριο που έχει ενσωματώσει όλα τα στοιχεία της Δωρικής αρχιτεκτονικής και λειτουργούσε ως ιερό.

Ναος της Αρτέμιδος  -  Κέρκυρα
Ναος της Αρτέμιδος – Κέρκυρα

 Τέλος, η Κέρκυρα είναι ένα νησί της αντίθεσης, ένα συναρπαστικό μείγμα πανίσχυρων αρχαίων μνημείων και παραθεριστικών θέρετρων για τους ταξιδιώτες της σύγχρονης εποχής. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς επισκέπτες ως η γη της ευθυμίας, όπου ο χορός είναι ένας τρόπος ζωής, εμπνευσμένος από τη ζωντανή μουσική του “μπουζουκιού”.  Τα αξιοθέατα της Κέρκυρας περιλαμβάνονται τακτικά σε τουριστικούς οδηγούς.