Το Πάσχα στη Κέρκυρα

Το Πάσχα στη Κέρκυρα

Τη μεγάλη Παρασκευή στη Κέρκυρα οι πιστοί συγκεντρώνονται στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν την Αποκαθήλωση του Χριστού. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, οι κάτοικοι της Κέρκυρας συμμετέχουν σε μια παραδοσιακή περιφορά της Επιταφίου, όπου η εικόνα του Σωτήρος περιφέρεται στους δρόμους της πόλης και των χωριών, συνοδευόμενη από την ορχήστρα της φιλαρμονικής και τους πιστούς.

Το Μεγάλο Σάββατο είναι μια ημέρα που επικρατεί ένας ιδιαίτερος αέρας προετοιμασίας για το Πάσχα. Οι οικογένειες ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι, με το κυριώτερο πιάτο να είναι το αρνί στο φούρνο. Το βράδυ, οι πιστοί συγκεντρώνονται στις εκκλησίες για την Ανάσταση του Χριστού, ενώ στις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης και των χωριών, οι φιλαρμονικές παίζουν μουσική και ο κόσμος εορτάζει την Ανάσταση.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια ημέρα που οι Κερκυραίοι συναντιούνται στα σπίτια τους και στις ταβέρνες για να γιορτάσουν την Ανάσταση. Το κυρίως πιάτο της ημέρας είναι το αρνί στο φούρνο, ενώ ο κόσμος απολαμβάνει την παρέα των φίλων και την παραδοσιακή μουσική.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα του Πάσχα στην Κέρκυρα είναι η λαμπαδηδρομία της Μεγάλης Δευτέρας. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στην πόλη της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα, όπου παιδιά και ενήλικες κρατούν λαμπάδες και περιφέρονται στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό φωτεινό πίνακα.

Συνοψίζοντας, το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μια εμπειρία που συνδυάζει τη θρησκευτική τελετουργία με τις παραδοσιακές πανηγυρικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας έναν εορτασμό που είναι αξιοσημείωτος για όλους όσους έχουν την ευκαιρία να τον ζήσουν.