Τρόποι μετάβασης στην Κέρκυρα

Τρόποι μετάβασης στην Κέρκυρα

Τρόποι μετάβασης στην Κέρκυρα

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για Τρόποι μετάβασης στην Κέρκυρα – πως θα φτάσετε.

Η Κέρκυρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Το νησί του Ιονίου είναι ιδανικό για κοσμοπολίτικες διακοπές, ρομαντικά ταξίδια και αποδράσεις στη φύση. Μπορείς να ταξιδέψεις στην Κέρκυρα από την Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και την Κεφαλονιά,(αλλά και από τα λιμάνια της Ιταλίας). 

Κέρκυρα | CorfuGreece.gr

Κέρκυρα

Για να φτάσετε στην Κέρκυρα έχετε τρεις επιλογές: με αεροπλάνο, οδικώς και μετά να πάρετε πλοίο από Ηγουμενίτσα ή με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ που πραγματοποιεί δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορείτε επίσης να προσεγγίσετε το νησί και με (δικό σας) σκάφος.

Κέρκυρα | CorfuGreece.gr

Κέρκυρα – τρόποι μετάβασης στην Κέρκυρα

 

Εάν αποφασίσετε να φτάσετε με δικό σας αυτοκίνητο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 500 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε 6-7 ώρες μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά για να φτάσετε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Τα δρομολόγια των πλοίων από την Ηγουμενίτσα πραγματοποιούνται καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Εάν ο προορισμός σας είναι το νότιο τμήμα τα νησιού, βολεύει να πάρετε το πλοίο για το λιμάνι της Λευκίμμης, με το ταξίδι να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Εάν έρχεστε από βόρεια Ελλάδα, η Εγνατία οδός έχει συντομεύσει κατά πολύ τη διαδρομή, για παράδειγμα το ταξίδι Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα διαρκεί μόλις 3 ώρες και Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα μόλις 45 λεπτά.

Όταν τελικά φτάσετε στην Κέρκυρα, θα έχετε πολλές επιλογές για το πώς να μετακινηθείτε εδώ. Το πιο συνηθισμένο και το πιο προσιτό από τα οποία είναι να πάρετε το λεωφορείο. Υπάρχουν βασικά δύο διαφορετικοί τύποι λεωφορείων στο νησί. Το πρώτο είδος είναι τα μπλε και λευκά λεωφορεία που αναχωρούν είτε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κέρκυρας είτε από τα κύρια λιμάνια του νησιού και ταξιδεύουν σε όλη την πόλη της Κέρκυρας, την πρωτεύουσα του νησιού. Τα πράσινα λεωφορεία, από την άλλη πλευρά, ταξιδεύουν σε όλες τις πόλεις της Κέρκυρας.

Διεθνής Αερολιμένας Κέρκυρας (CFU) ”Ιωάννης Καποδίστριας” ή Διεθνής Αερολιμένας Ιωάννης Καποδίστριας είναι ένα αεροδρόμιο που ανήκει στην κυβέρνηση που εξυπηρετεί το ελληνικό νησί της Κέρκυρας, που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας " Ιωάννης Καποδίστριας" | CorfuGreece.gr

Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας ” Ιωάννης Καποδίστριας”

Τα πλοία που ταξιδεύουν από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα είναι είτε συμβατικά είτε ταχύπλοα. Το γρήγορο πλοίο για Κέρκυρα κάνει περίπου 1 ώρα να φτάσει στο νησί, ενώ η μέση διάρκεια του ταξιδιού με συμβατικό πλοίο είναι 1,5 ώρα. Συνήθως, υπάρχουν 6 καθημερινά δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα εκτός σεζόν και μέχρι και 13 καθημερινά δρομολόγια από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο.

Κέρκυρα | CorfuGreece.gr

Hλιοβασίλεμα στην Κέρκυρα