Ο Άη Γόρδης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αμμουδερές παραλίες της Κέρκυρας. Πήρε το όνομα της από την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Γορδίου, που είναι χτισμένη πάνω στο κύμα, στο κέντρο της παραλίας.

Ο Άγιος Γόρδιος βρίσκεται στην ξακουστή για τις πανέμορφες παραλίες της δυτική ακτή, φωλιασμένος στις ρίζες ενός καταπράσινου βουνού ενώ περικλείεται από χρυσοπράσινα ελαιόδεντρα και αμπέλια αλλά και εντυπωσιακά βραχώδη συμπλέγματα, ίδια με πολύτιμα έργα τέχνης, σμιλεμένα από το χέρι ευαίσθητου γλύπτη και αποτελεί ένα είδος επίνειο για το χωριό Κάτω Γαρούνα, που δεσπόζει αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού.
Το γκρίζο των γυμνών βράχων, η καταπράσινη φύση, η χρυσαφένια ψιλή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Στην οργανωμένη παραλία του Άη Γόρδη τα ρηχά νερά, ιδανικά για κολύμπι, είναι πεντακάθαρα ενώ ο πανέμορφος κόλπος έχει ως φυσικό του σύνορο στο νότο το εντυπωσιακό Ορθολίθι, ένα γυμνό βράχο που αναδύεται μέσα από τη θάλασσα, γνωστό από το διήγημα του Ιάκωβου Πολυλά, ενώ στους πρόποδες του βουνού, κάτω από τον Άη Παντελεήμονα, δεσπόζει αγέρωχος ο Ορθόλιθος. Για να αγκαλιάσετε με τα μάτια όλη αυτή την ομορφιά αρκεί να ανέβετε στο βράχο του Αερόστατου, στα δυτικά της παραλίας, η πανοραμική θέα του οποίου είχε εκτιμηθεί από τα πολύ παλιά χρόνια, καθώς αποτελούσε το παρατηρητήριο, τη Βάρδια, όπως είναι και η παλιά ονομασία του, για τις κινήσεις των πειρατών στις δυτικές ακτές.
Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το Άη Γόρδη για τόπο των διακοπών τους συγκινημένοι από το θαυμαστό φυσικό τοπίο. Οι υποδομές είναι αξιόλογες και συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτές ξενοδοχειακές μονάδες, κουκλίστικα συγκροτήματα, δεμένα με το περιβάλλον καθώς και πάμπολλες ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

παραλία Άη Γόρδης, Κέρκυρα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης