Από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα στην περιοχή της πόλης της Κέρκυρας, πολυφωτογραφημένα και πασίγνωστα. Ο συνδυασμός Kανόνι – Bλαχέραινα – Ποντικονήσι έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας.
Στο Κανόνι θα “ξεκουραστείτε” με την υπέροχη θέα και θα δείτε από “ψηλά” το αεροδρόμιο, το Πέραμα, τη λιμνοθάλασσα Xαλικιοπούλου και το Ποντικονήσι. Αν θέλετε να το επισκεφθείτε, κατεβείτε από το μονοπάτι που έχει σαν αφετηρία το Κανόνι και καταλήγει μέχρι τη Μονή Βλαχερνών του 17ου αιώνα, σε ένα μικρό νησάκι που ενώνεται με την στεριά με στενό πέρασμα.

Εδώ θα βρείτε τα βαρκάκια που πραγματοποιούν πολλά και τακτικά δρομολόγια και θα σας μεταφέρουν στο Ποντικονήσι που οφείλει το όνομα του στο μικροσκοπικό του μέγεθος. και το οποίο σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ένα πλοίο των Φαιάκων που έγινε πέτρα, στο οποίο θα δείτε ακόμη την αξιόλογη Bυζαντινή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου ή 12ου αιώνα η οποία “κρύβεται σε μια πυκνή συστάδα πεύκων και ελάτων και αποτελεί και το μοναδικό κτίσμα στο νησάκι.

Το ξακουστό Ποντικονήσι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, είναι από τα αξιοθέατα που μπορείτε μεν να θαυμάσετε αλλά απαγορεύεται να “αγγίξετε”.
Ως φυσικό μουσείο απαγορεύεται στο έδαφος του η παραμονή και η βόλτα των επισκεπτών, προκειμένου να μην καταστραφεί το παρθένο περιβάλλον.

Κανόνι, Ποντικονήσι, αξιοθέατο, αξιοθέατα, Κέρκυρα, φύση, Kanoni, Pontikonisi, axiotheato, axiotheata, Kerkyra, fysi “

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κανόνι, Κέρκυρα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης