Στην κορυφή του λόφου του Πέλεκα στη μέση της Δυτικής Κέρκυρας, θα συναντήσετε επάνω στο βράχο, το Παρατηρητήριο του Κάιζερ, το οποίο πήρε το όνομα του από τον αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Β’, γνωστό και ως Κάιζερ ο οποίος συνήθιζε να έρχεται σε αυτό το σημείο για να ρεμβάζει την πανοραμική θέα από την κορυφή του λόφου, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

Από το Παρατηρητήριο του Κάιζερ η θέα είναι πανοραμική, τόσο προς το εσωτερικό του νησιού, όσο και προς το πέλαγος, όπου μπορεί κανείς να δει τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα βάφοντας, με τα χρώματα της δύσης ολόκληρο τον ορίζοντα. Από αυτό το σημείο μπορείτε να κοιτάξετε με τα κυάλια και να θαυμάσετε ακόμη και τις γειτονικές παραλίες του Κοντογιαλού και της Γλυφάδας. Κάτω από το Παρατηρητήριο του Κάιζερ λειτουργεί καφέ – μπαρ και υπάρχει χώρος στάθμευσης για πολλά αυτοκίνητα.

παρατηρητήριο, Κάιζερ, Κέρκυρα, Πέλεκας, αξιοθέατα, φύση, paratiritirio, Kaizer, Kerkyra, Pelekas, axiotheata, fysi”

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Πέλεκας, Κέρκυρα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας, το σχόλιό σας και τη βαθμολογία σας με αστέρια στον πίνακα αξιολόγησης
Κωνσταντίνος 02/09/2018 13:25
Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Φαγητό

Βρεθήκαμε τυχαία γιατί περνάγαμε από το Πέλεκα. Εξαιρετική τοποθεσία και μαγευτική θέα. Είναι εξαιρετικά αν κάποιο βρεθεί προς την δύση του ήλιου. Έχει και καφετέρια-εστιατόριο στην κορυφή για να δει και το δυτικό μέρος της Κέρκυρας. Όποιος βρεθεί μαγεύεται…